Zhodnocení podzimní sezóny mužů

13.11.2013 11:22

Muži TJ HAAS Chanovice jsou po podzimu na prvním místě kresního přeboru s náskokem 8 bodů. 

Podzimní sezónu mužského týmu TJ HAAS Chanovice lze hodnotit jako velmi úspěšnou. Tento tým již od prvních tréninků v letní přípravě dával všem na vědomí, že se nechce spokojit s umístěním vprostřed tabulky okresního přeboru, ale že si chce vzpomenout na úspěchy chanovického fotbalu z minulých let a posunout zdejší fotbal do krajských soutěží. Výbor klubu angažoval v létě k mužům ambiciózního a velmi kvalitního trenéra Luďka Cimrhanzla a tento tah se ukázal být jako správný. Trenér si tým okamžitě získal svou systematickou přípravou na jednotlivé tréninky a jejich kvalitním vedením, jakož i spravedlivým přístupem k jednotlivým hráčům. Tým v létě posílili z dorostu chanovičtí odchovanci Jarda Prýmas, Honza Šebek, Karel Soukup a Vašek Zoubek. Za další důležitý krok k úspěchu byl návrat Lukáše Černohorského z Německa, který zvýšil kvalitu týmu zejména ve středu pole. Mistrovské zápasy s týmem mužů si zkusili i hráči dorosteneckého věku, zejména talentovaný Jakub Chalupný, dále Petr Soukup, Lukáš Rada, Dan Beránek, Jakub Klásek i Patrik Lukeš. A můžeme říci, že všichni odvedli na hřišti svůj díl práce a přispěli k prozatimnímu úspěšnému tažení mužů okresním přeborem. I náš tým se potýkal  v průběhu podzimu se zraněními, dlouhodobě se zranil Jura Vivatěnko, dále pak i Ondra Skuhravý, se zraněními se potýkal i Pepík Polena. Ukázalo se, že tým mužů má úžší kádr, neboť doplňování dorostenci se mnohdy křížilo se zápasy dorostu. Vše se nakonec zvládlo, ale pro jarní část sezóny je třeba i na tomto zapracovat. Mužstvo mužů je výborně složené i co se týče zkušeností. Hráč Milan Šedivý svoji hrou i respektem u mladších hráčů ukázal, jak důležitou osobou v mužstvu je (a nikdo nechce věřit tomu, že by měl na konci jarní sezóny ukončit svoji bohatou a úspěšnu fotbalovou kariéru). Jeho důrazná organizace hry z pozice stopera mnohdy nebyla pro některé mladé hráče příjemná, ale i tito si velmi rychle uvědomili, jak je prospěšná  a to jak pro tým, tak zejména pro ně jako jednotlivce. To samé platí o Lukáši Černohorském, který odvedl velký kus práce při úterních trénincích a pro mladé hráče zejména dorosteneckého věku je v mnoha činnostech velkým vzorem. A další persónou a neocenitelným hráčem je Michal Polena. Nejenom to, že je rozeným střelcem, ale jeho patriotismus a příslušnost k našemu klubu z něj sálá na každém kroku. On je tím můstkem mezi staršími a zkušenými hráči a nastupujícím mládím. On je tím správným kapitánem našeho mužstva. 

Musíme s radostí uvést, že se během podzimu změnila atmosféra na domácích zápasech. Naši výborní fanoušci se stali dvanáctým hráčem při domácích zápasech a je to i jejich zásluha, že náš tým neztratil v domácím prostředí ani bod. Takže za tým mužů děkujeme a doufáme, že  tato podpora bude ze strany fandů poračovat i nadále. 

Kolem týmu mužů se vytvořilo velmi příjemné prostředí potřebné pro kvalitní práci. Jak trenér, o kterém jsme již psali, hráči samotní, ale i realizační tým v čele s Mírou Kašákem a Vaškem Brejchou. Dále pak ti lidé, o kterých se moc nemluví, ale nezištně pomáhají při vstupu, Jirka Frýzek, Láďa Kočík, v pořadatelské činnosti Standa Cikán, Pepík Pojžárek, u stánku Honza Ondrejka, tvorbou Zpravodaje Petr Klásek, a samozřejmě fanoušci. Vynikající zázemí,podporu a  gurmánské zážitky  nám poskytují Bohouš a David Bártíkovi a Hospoda u Pešků je pro nás pozápasovým relaxačním centrem.

Zároveň i sponzoři a přispěvovatelé klubu, bez kterých by fotbal v Chanovicích nešel hrát. Vzpomenu hlavně našeho generálního partnera firmu Haas Fertigbau, která i přes propady stavebnictví v Čechách, které musely zákonitě negativně ovlivnit i tuto firmu,  ze své podpory sportu v Chanovicích neustoupila a své závazky dodržuje. A nedokážu si fungování klubu představit ani bez pomoci a podpory obce. 

Vše do sebe zapadá a tvoří celek. Za výbor klubu TJ HAAS Chanovice děkuji všem, kteří nám pomáhají, podporují nás a nebo nám fandí.Všichni by si zasloužili zde jmenovitě uvést, ale v příštím roce oslav k tomu bude dostatek příležitostí. 

Věříme tomu, že nám tým mužů bude dělat radost i v jarní části soutěže a že se dočkáme ke 40.výročí fotbalu v Chanovicích dárku v podobě postupu do B.třídy. Zatím jsme však splnili pouze polovinu úkolu a ta druhá, těžší nás ještě čeká.

O.Šebek, předseda klubu