Žákava - Chanovice

23.09.2018 16:40

Žákava - Chanovice 0:2 (0:1)

V příjemném fotbalovém počasí jsme se v 5. kole 1.B třídy sk.B představili na půdě druhého týmu loňského ročníku. Žákava na jaře neúspěšně bojovala v baráži o postup do vyšší soutěže, ale letos ještě neztratila ani bod. Ale tentokrát narazila kosa na kámen, protože stejně jsme na tom i my. V zápase dvou rozdílných poločasů jsme nakonec byli úspěšnější díky přesnější koncovce, ale hlavně kvůli lepším individuálním i týmovým dovednostem našich hráčů.

Radim Šiška - trenér:

V prvním poločase jsme nebyli lepším týmem a domácí hrozili především akcemi z pravé strany, odkud létal před Václavíka jeden centr za druhým. Zakončení však domácí nezvládali a míč končil buď mimo nebo v náručí našeho brankáře. Když už skončil míč v síti, tak gól kvůli ofsajdu nemohl platit. Nám se příliš nedařila kombinace, a tak jsme hrozili především z mnoha standartek. Nejdříve v dobré pozici nezpracoval míč Polena, ale těsně před poločasem jsme se mohli radovat díky Petříkovi, který pohotově usměrnil do sítě střelu Šlehubra.

V naší režii byl i začátek druhé půle. Černohorský přesně našel Šebka a ten zakončil mezi nohama domácího brankáře Kosnara. To bylo ve 49. minutě a od té doby jsme měli zápas pod kontrolou. Domácí jsme do šancí nepouštěli a sami mohli po pěkných akcích přidat několik dalších gólů. Do podobné šance jako Šebka vyslal Černohorský i Zoubka, ale ten se k zakončení nedostal. Další akce agilního Šebka skončila na břevně a dorážku Zoubka skvěle vyrazil domácí brankář. Krásnou přihrávkou našel Šlehubr Kubaně, ale ten těsně minul a po jeho rohu z malého vápna přestřelil Zoubek. Domácí měli nebezpečnou standartku čtvrt hodiny před koncem a odražený míč nakonec dostali do naší branky, ale opět z ofsajdu. Kaňkou na zápase bylo dvojnásobné zranění v našich řadách a vyloučení dobře hrajícího Ondry Skuhravého, ale zaslouženou výhru jsme si už utéct nenechali. Zápas bez problémů odřídili Jiří Klik, Vladimír Orlík a Jan Mičan.

Branky: 41. Petřík J. (Šlehubr M.), 49. Šebek J. (Černohorský L.)
Rohodčí: Jiří Klik, Vladimír Orlík, Jan Mičan, ŽK 2:5 (Šlehubr, Zoubek, Černohorský, Skuhravý O., Kubaň), ČK 0:1 (87. Skuhravý O.), diváků 100
Sestava: Václavík J. (37. Skuhravý L.) – Šlehubr M., Ziolek L. (63. Kovář M.), Skuhravý O., Pavlovský D. - Šebek J. (83. Jonáš B.), Zoubek V., Prýmas J., Kubaň J. (93. Rada L.), Petřík J. (46. Černohorský L.) – Polena M.

Nejlepší hráč zápasu – Václav Zoubek