Štěnovice - Chanovice

24.03.2019 17:52

Komentář: trenér Radim Šiška

Štěnovice - Chanovice 1:1 (1:1) PK 4:3

V prvním jarním zápase jsme zavítali za krásného jarního počasí do Štěnovic. Zápas měl na začátek sezóny dobré tempo i diváckou kulisu, bohužel pro nás však výsledek neodpovídá dění na hřišti a dnes jsme dva body určitě ztratili.

Od začátku bylo patrné, že oba týmy se budou chtít prosadit jiným způsobem. Domácím byl vlastní především důraz, nám spíše kombinační hra. Hned v úvodu měl velkou šanci Michal Polena, který vystihl malou domů, ale Protivínského nepřekonal. Brankář domácích byl pro nás největší překážkou, vyprávět by mohl výborně hrající Honza Šebek. Jen za první poločas mu domácí gólman chytil dvě střely nohou, dvě hlavičky a návdavkem i samostatný nájezd. Po pěkné akci Kováře se k zakončení dostal Kubaň, ale jeho střela byla tečovaná mimo. K zakončení se občas dostali i domácí, výhradně po dlouhém nákopu a vyhraném hlavičkovém souboji. Druhou šancí pro domácí byly standartky. Po půlhodině přišel dlouhý aut, který propadl až k nekrytému Kokoškovi, a ten poslal domácí do vedení. Nám se po deseti minutách povedlo vyrovnat podobným způsobem, po autu Šlehubra se otočil kolem obránce Polena a prostřelil domácího brankáře. Poslední šancí prvního poločasu pro nás byl přímý kop Petříka, který bohužel zablokovala zeď a s dorážkou si neporadil Prýmas.

V úvodu druhého poločasu jsme předvedli nejlepší pasáž zápasu. Kubaň překvapivou střelou těsně minul, ale v zápětí se z přímého kopu trefil přesně pod břevno. Protivínský však předvedl další skvělý zákrok. Zasahovat bohužel nemusel proti Kovářovi, který v jasné šanci hlavou přestřelil. Po pěkném uvolnění postupoval z úhlu sám na brankáře Michal Polena, ale nezvolil ideální řešení. Domácí zahrozili několikrát z úhlu, ale kromě gólové akce branku za celý zápas vlastně netrefili. Pěknými střelami z dálky branku trefili Šebek i Kubaň, ale Protivínský se opět předvedl. Na další střelu Šebka byl krátký, ale ta bohužel branku těsně minula. V závěru už jsme nedokázali udržet výkon na potřebné úrovni, chybami v rozehrávce a špatným pohybem jsme dostali domácí do hry. Devadesát minut však rozhodnutí nepřineslo.

V penaltách domácí jednou přestřelili, za nás se nemýlili Kubaň, Šebek a Petřík. Michal Polena a Václav Zoubek však v penaltové loterii selhali a bod navíc tak zůstal ve Štěnovicích.

Branky: 29. M.Kokoška – 37. M.Polena (M.Šlehubr)
Rozhodčí: Šimek Jakub, Šlauf Jiří, Šimek Adam, ŽK 4:0, diváků 100
Sestava: Václavík J. – Šlehubr M., Prýmas J., Rada L., Pavlovský D. - Kovář M. (88. Jonáš), Petřík J., Zoubek V. - Šebek J., Polena M., Kubaň J.

Nejlepší hráč zápasu – Jan Šebek