Přeštice B - Chanovice

29.04.2019 22:49

Komentář: Radim Šiška

Přeštice B - Chanovice 4:5 (2:4)

 

Po zápasech s prvním a druhým týmem tabulky jsme tentokrát zavítali na půdu třetího v pořadí. Ambiciózní přeštická rezerva má ty nejvyšší cíle a na jaře ještě neztratila ani bod, ale nám se tentokrát podařilo poučit z minulých chyb a divácky atraktivní zápas jsme zvládli herně i výsledkově.

Přestože domácí v úvodu více drželi míč, do vedení jsme se dostali my. Tečovaná střela Kubaně skončila za zády domácího Šampalíka. Z vedení jsme se neradovali dlouho, už v desáté minutě zaváhal náš brankář a domácí lacino vyrovnali. Vzápětí nám bylo ještě hůře, po nedůrazu v našem vápně přišla penalta a vedení domácích. To nás však nezlomilo a postupně jsme získávali na hřišti převahu, která vyvrcholila v poslední desetiminutovce prvního poločasu. Po pěkné křídelní akci Šlehubra a Šebka byl na zadní tyči připraven Kubaň a vyrovnal. Podobnou akci předvedli na druhé straně hřiště Pavlovský a Klas. Ten u rohového praporku vyzpovídal domácího beka a přesným centrem našel zakončujícího Polenu. Michal pak ještě využil podklouznutí domácího obránce a s velkým přehledem nás poslal do dvoubrankového vedení.

Velmi dobře jsme vstoupili i do druhého poločasu. Nejhezčí akci zápasu předvedli Prýmas, který i díky dobré poziční práci Poleny poslal do křídla Kubaně, jehož přesný pas před branku uklidil do sítě Šebek. Domácí zareagovali dvojitým střídáním a velkou snahou o zvrácení výsledku. Naději jim vykřesal Švarc, pak nás zachránila tyč, ale když rozhodčí posoudil zákrok Pavlovského jako penaltový, byl najednou rozdíl ve skóre jen jednogólový a do konce zápasu ještě čtvrthodina. Závěr však naše defenziva zvládla velmi dobře a vedení jsme mohli naopak navýšit, ale při nájezdu Šebka či po povedené střele Jonáše se vyznamenal domácí brankář. Po velmi dlouhé době jsme předvedli výkon, ze kterého můžeme mít radost a musíme udělat vše proto, aby se nám podobně dařilo i v dalších zápasech.

Branky: 8. Kubaň J. (Šebek J.), 35. Kubaň J. (Šebek J.), Polena M. (Klas M.), 43. Polena M., 49. Šebek J. (Kubaň J.) – 10 a 78. z PK Kokoška R., 14. z PK Peterka J, 63. Švarc M.

Rozhodčí: Z.Štěpán, J.Šimek, M.Valenta, ŽK 0:6 (Timoshenko B., Šebek J., Kubaň J., Pavlovský D., Klas M., Zoubek V.), diváků 60

Sestava: Timoshenko B. – Rada L., Prýmas J., Abyiakyi A., Pavlovský D., Šlehubr M., Polena M. (83. Jonáš B.), Zoubek V., Klas M. (69. Kovář M.), Šebek J., Kubaň J. (75. Petřík J.)

Nejlepší hráč zápasu – Artem Abyiakyi