Přeštice B - Chanovice 4 : 2 (1 : 1)

13.09.2021 09:55
Na hřišti asi nejlepšího týmu soutěže jsme tentokrát žádný bod nezískali, i když jsme od něj nebyli zas tak daleko. I přes třetí porážku v řadě si tentokrát hráči zaslouží pochvalu za bojovnost a zodpovědný přístup. Ten se projevil i tím, že někteří z nich na zápas cestovali doslova přes celou republiku.
Po dlouhé době jsme přežili úvod bez inkasované branky a hned se to projevilo na celkovém obrazu zápasu. Domácí měli více ze hry, ale Jirka Václavík chytal dobře a na výkonu obrany byl hodně znát návrat Jirky Petříka. A tak jsme do vedení šli my, po perfektním rohu výborně hrajícího Honzy Merašického se hlavou prosadil Jarda Prýmas. Domácí těsně před poločasem vyrovnali, nepovedenou střelu Blahoudka si zpracoval Hejduk a sám před brankářem se nemýlil.
Po pauze jsme si vzali vedení zpět, rychlý protiútok zakončil přesně Honza Šebek. Domácím se podařilo vyrovnat po jedné z mnoha vydařených průnikových přihrávek, Půta obešel i brankáře a skóroval do prázdné branky. Do vedení dostal domácí překvapivou střelou na první tyč Kokoška a další naší chybu v rozehrávce potrestal Kováč. Měli jsme několik příležitostí, jak vyrovnat na 3:3 nebo pak závěr zdramatizovat, ale ve finále nám chyběly síly. Za výkon se však stydět nemusíme. Stínem zápasu je svalové zranění Kuby Chalupného, přejeme mu rychlou rekonvalescenci.
Branky: Hejduk, Půta, Kokoška, Kováč - J.Prýmas (J.Merašický), J.Šebek (J.Kubaň)
Sestava: J.Václavík - D.Pavlovský, J.Petřík, L.Ziolek, J.Chalupný (35. J.Šulc), R.Šiška (20. J.Šebek), J.Prýmas, J.Merašický, M.Šabek, M.Polena (82. D.Klas), J.Kubaň
Nejlepší hráč zápasu: Jan Merašický