Pačejov - Chanovice

27.05.2019 08:44

Komentoval: Radim Šiška

Pačejov - Chanovice 3:5 (1:0)

V pro nás asi největším derby soutěže jsme v Pačejově pod hrozbou starostovské kletby předvedli velký obrat a dokázali si, že tvrdá práce se vyplácí. Někdy dříve, někdy později.

V prvním poločase jsme předvedli až na výjimky takticky dobrý výkon, který však bohužel k šancím nevedl. Chybám jsme se přesto nevyhnuli. V desáté minutě domácí útočník v jasné šanci minul, poté předvedl dobrý blok Ziolek, ale napotřetí už se domácí dostali do vedení, když první střelu Skuhravý zneškodnil, ale na dorážku Hlůžka byl krátký. Domácí byli trpěliví a počkali si na další šance. Hlavička jejich útočníka naštěstí skončila vedle a po naší standartce přišel protiútok Pačejova a skvělý zákrok musel předvést Skuhravý. Naší odpovědí byla individuální akce Zoubka, ale střela levačkou Štěpána v domácí brance nemohla překvapit.

Po pauze si Šebek vyměnil míč s Kovářem a odvážně pronikl až do pokutového území, ale Štěpán jeho šanci zneškodnil. Po hodině hry se domácím povedla pěkná akce středem hřiště, kterou pohotovou střelou zakončil Ticháček a poslal Pačejov do dvoubrankového vedení. Zápas se zlomil v 65. minutě. Nejdříve se nadvakrát neprosadil Kubaň, ale vzápětí posunul míč proti noze Pavlovskému, a ten se z dvaceti metrů trefil přesně. Vyrovnání nabídl po kombinaci se Zoubkem Michalu Polenovi Šlehubr. Náš nejlepší střelec udělal kličku i gólmanovi a vyrovnal. I nadále jsme byli při chuti. Zoubek nejdříve ztroskotal na Štěpánovi, ale pak od rohového praporku vybídl ke skórování Prýmase, který se trefil přesně do horního růžku. Další pěknou akcí se na pravém křídle prezentovali Pepa Polena a Šebek, jehož centr našel hlavu Michala Poleny, ale tentokrát se vyznamenal Štěpán. Michal si spravil chuť hned vzápětí. Po hezké individuální akci si navedl míč na střed vápna a domácí brankář byl za diváka. Hattrick mohl Michal zkompletovat po přímém kopu Kubaně, nejdříve ho vychytal Štěpán a při dorážce mu byla branka bohužel malá. Mrzet ho to dlouho nemuselo, protože po další pěkné akci Šebka zachoval klid a poslal míč do domácí sítě popáté během sedmnácti minut. Pačejovští výsledek kosmeticky upravili poslední akcí zápasu. Děkujeme fanouškům za velkou podporu. Bez ní by se nám zápas otáčel mnohem hůře.

Branky: 15. Hlůžek, 57. Ticháček, 90. Žák – 65. Pavlovský D. (Kubaň J.), 68. Polena M. (Šlehubr M.), 72. Prýmas J. (Zoubek V.), 77. Polena M., 82. Polena M. (Šebek J.)

Rozhodčí: Liškutín Antonín, Schneider Josef, Klik Jiří, ŽK 1:0, diváků 120

Sestava: Skuhravý L. – Prýmas J., Šlehubr M., Polena M. (83. Rada L.), Zoubek V., Kovář M., Jonáš B. (62. Polena J.), Kubaň J., Petřík J., Ziolek L. (46. Šebek J.), Pavlovský D.

Nejlepší hráč zápasu – Jiří Petřík