Muži B ukončili sezónu

03.11.2014 07:59

Chanovice B - Sušice C 1:1 na penalty Sušice B

Chanovické béčko svým víkendovým zápasem v Sušici a následnou dokopnou ukončilo svoji podzimní sezónu. Tým skončil na 8.místě se ziskem 15.bodů  z jedenácti zápasů. Poslední odehraná kola naznačily zlepšené výkony chanovického béčka, stabilizaci kádru a zlepšenou sehranost týmu. Zejména v domácím zápase s mužstvem Hrádku B bylo vidět, že si mužstvo pomalu "sedá" a můžeme se těšit na jarní část sezóny. Mužstvo se po celou dobu potýkalo samozřejmě s nestálostí hráčů na jednotlivých postech, neboť se nám 4 zápasy kryly se zápasy A týmu a některé se zápasy Malého Boru. Byli to však hráči Malého Boru, kteří pravidelně náš tým doplňovali o maximální možný počet 2 hráčů na Junior Start a vnášeli do hry další potřebnou kvalitu. Navíc z Malého Boru u nás hostují brankář Karel Přibyl, Michal Chroust a Venca Petřík. Toto mužstvo zaslouží na podzimní výkony, zejména v jeho druhé polovine,  pochvalu. Mužstvo složené z mladých hráčů je doplněné o některé zkušenější hráče, Roberta Patsche, kapitána týmu Davida Bártíka, Lukáše Pavlovského, Juru Vivatěnka, Ivana Hermanschaka a další, kteří týmu dodávají klid a jistotu v rozehrávce. Mladí hráči dodávají musžtvu "drive" a nasazení. Velkou pochvalu zaslouží z týmu zejména mladý brankář Karel Přibyl, věkově hráč patřící do mladšího dorostu, svými výkony však převyšující mnohé dospělé brankáře soutěže. Je vidět, jak svojí pílí a poctivým tréninkem neustále roste a stává se velkou brankářskou nadějí celého klatovského okresu. 

Jediné tedy, co by se dalo našemu týmu vytknout je zbrklost v zakončení a slabší proměňování brankových příležitostí. Toto však lze přičíst nerozvážnému mládí, kterým náš tým disponuje. A zároveň je to dovednost, která se bude s věkem jistě zlepšovat.

V létě panovaly jisté pochybnosti, zda vůbec zakládat B tým, zda se dá mužstvo dohromady a zda v případě krytí zápasů s A týmem nebude málo hráčů. To se však nestalo a myslíme si, že B tým plní svůj účel a stává se z něj velmi silná záloha pro chanovické áčko. 

Poděkování patří samozřejmě celému mužstvu, realizačnímu týmu Jirkovi Kláskovi a Frantovi Soukupovi a také trenéru brankářů Láďovi Skuhravému, jehož práce s brankáři začíná přinášet sladké plody (viz. výše, o Karlu Přibylovi). 

Přejeme B týmu do jarní sezóny  mnoho úspěchů, mladým hráčům dobrou přípravu a celému týmu soudržnost a jednotu.