Křimice - Chanovice

08.10.2018 07:44

Komentář Radima Šišky
Křimice - Chanovice 3:4 (2:2)

V neděli odpoledne se v Křimicích utkaly poslední dva týmy, které zatím v soutěži bodovaly naplno. V zápase převládal důraz a stoprocentní nasazení nad líbivou kombinací, ale tak to už ve vypjatých zápasech bývá. Přesto oba soupeři kromě vzájemného respektu předvedli několik povedených akcí, které si vysloužili potlesk diváků. Více jsme jich ukázali my a zaslouženě jsme se tak radovali ze zisku tří bodů.

Hned v úvodu jsme soupeře zaskočili rychlým rozehráním přímého kopu a po přihrávce Šlehubra a přesném centru Kubaně vyhrál Michal Polena dva souboje a zakončoval do prázdné branky. Domácí také vyzkoušeli pozornost Václavíka, který nebezpečnou ránu vyrazil a dorážka skončila nad. Po čtvrthodině jsme se radovali podruhé, když přímý kop Černohorského prodloužil hlavou za Hiltenhonzigera opět Michal Polena. Domácí se však nevzdali a ještě do poločasu vyrovnali. Nejdříve propadl do branky centr Hauera a poté využil naší chybné rozehrávky Kuneš a trefil se přesně pod břevno.

Nám však vyšel i úvod do druhého poločasu. Další krásný centr Kubaně si našel Michal Polena a dovršil tak svůj hattrick. A nemuselo zůstat jen u něj, protože po pěkném průniku Šebka mířil bohužel těsně vedle. Domácí se snažili o vyrovnání, ale v největší šanci selhali, když domácí útočník přestřelil odkrytou branku nebo mu na poslední chvíli zablokoval střelu výborně hrající Prýmas. Deset minut před koncem byl faulován Petřík a Kubaň připravil divákům nevšední zážitek, když z velké dálky zakroutil míč přesně do šibenice. Domácí v závěru snížili díky penaltě Kovačiče (mimochodem první penaltě v našich zápasech), ale my jsme mohli odpovědět. Protiútok šest na jednoho však skončil střelou Šlehubra, kterou domácí brankář Hinterholzinger vyrazil. Po závěrečném hvizdu velmi dobrého rozhodčího Zdeňka Říhy jsme si tak mohli užívat vítězství, které přinesl bojovný a především kolektivní výkon našich hráčů.

Branky: 26. Hauer, 34. Kuneš, 90. Kovačič z PK - 3. Polena M. (Kubaň J.), 17. Polena M. (Černohorský L.), 46. Polena M. (Kubaň J.), 80. Kubaň J. (Petřík J.)
Rozhodčí: Zdeněk Říha, Milan Vocelka, Stanislav Sladký, delegát Vyhnálek Josef, ŽK 1:3 (Polena M., Polena J., Jonáš B.), diváků 80

Sestava: Václavík J. – Šlehubr M., Ziolek L., Skuhravý O. (46. Kovář M.), Šebek J. – Zoubek V. Prýmas J., Kubaň J. (81. Jonáš B.), Petřík J. (85. Pavlovský D.), Černohorský L. (70. Polena J.) – Polena M. (87. Rada L.)

Nejlepší hráč zápasu – Michal Polena