Klatovy B - Chanovice

13.05.2019 08:49

Komentář napsal Radim Šiška

Klatovy B - Chanovice 7:1 (1:1)

Na hřišti klatovské rezervy jsme předvedli dva naprosto odlišné poločasy. V tom prvním jsme na hřišti bojovali a měli sílu i chuť plnit taktické pokyny, ke druhému poločasu jsme naopak přistoupili jako k nedělní čutané někde na venkovském plácku. Výsledek tomu samozřejmě odpovídá, protože domácí hráli celý zápas.

Klatovští šli do vedení hned v úvodu, hlavou se po nedorozumění v obraně trefil Kotáb. Poté jsme vyrovnali hru a šance se rodily na obou stranách hřiště. Domácí trefili tyč, za nás nezvládli zakončení z gólových pozic Šlehubr ani Šebek. Přímým kopem z velké dálky vystrašil Hermana Petřík a hlavička Michala Poleny po centru Kubaně skončila nad. Nakonec se prosadil Kovář, který výbornou individuální akci středem hřiště vyšperkoval přehozením domácího brankáře. Michal byl bohužel jedním z mála hráčů, jehož výkon za celý zápas snesl nějaké měřítko. Poločasovou remízu nám zachránil Timoshenko, když gólovou střelu domácích vyrazil na tyč.

Ve druhém poločase jsme předvedli naprosto naivní výkon, kterému chybělo nasazení, důraz, pohyb a hlavně zodpovědnost. Tak jsme si prostě zahráli fotbal a nechali domácí dát pět branek z akcí do otevřené obrany v podstatě do prázdné branky a jednu hlavou po rohu. Sice jsme mohli skóre zkorigovat, ale výsledek mluví za vše. Všichni by se měli omluvit brankáři a fanouškům, což tímto za sebe dělám, za ostudný druhý poločas a rozmyslet se, jestli vůbec chtějí hrát fotbal na úrovni 1.B třídy. A tím myslím nejen ty hráče, co dnes byli na hřišti.

Branky: Kotáb 3, Vlček, Diviš Aizner, Pitel – 39. Kovář M. (Zoubek V.)

Rozhodčí: Petrželka F., Zavadil J., Špindlerová Z., hráno bez karet, diváků 40

Sestava: Timoshenko B. – Rada L. (65. Polena J.), Abyiakyi A., Šlehubr M., Ziolek L., Polena M., Zoubek V., Kovář M., Šebek J., Kubaň J. (82. Šulc J.), Petřík J. (76. Jonáš B.)

Nejlepší hráč zápasu – Michal Kovář