Fair Play chování Milana Puškára ze Smolivce

26.04.2016 17:02

Vážení příznivci fotbalu, chci se tentokráte s Vámi podělit o mimořádný čin hráče Milana Puškára z TJ Starý Smolivec. V domácím zápase s TJ Haas Chanovice, v 86.minutě, za stavu 1:1 a za velkého tlaku hostujícího mužstva opravil výrok hlavního arbitra utkání. Hlavní rozhodčí po zahraném rohovém kopu hostů ukázal na rozehrávání od branky domácího mužstva. Milan Puškár však přiznal svoji teč a hosté znovu zahrávali rohový kop. Z tohoto rohového kopu si tísněný hráč Milan Puškár vstřelil vlastní gól a domácí tak odešli z domácho zápasu bez bodu. 

Takovéto činy Fair Play by neměly zústat bez povšimnutí, neboť nejsou rozhodně standardem chování hráčů ve fotbale a to zejména ve fotbale vrcholovém. A to i přesto, že se mnoho dobrovolných i profesionálních trenérů mládeže snaží vštěpovat mladým hráčům férovost, poctivost a slušnost. Jakmile však tito hráči přicházejí do mužských kategorií, jsou mnohde kladné výsledky důležitější než forma, jakou se jich dosáhlo.  

V tomto případě byla poctivost a slušnost člověka potrestána. Doufám však, že si to pan Puškár nevyčítá a že mu to nebylo přilšně vyčteno. Doufám, že podobných čin nezústane ojedinělým a že to Starému Smolivci vrátí jiný tým, který se prokáže stejnou odvahou a poctivostí, jakou se prokázal jejich hráč. A je klidně i možné, že mu to vrátí tým z Chanovic, který se snaží dodržovat stejné morální hodnoty, jakými se prokázal hráč Starého Smolivce. 

Věřím tomu, že pokud by se takto chovala většina fotbalistů, renomé hry, kterou máme všichni tak rádi,  by se rozhodně zvýšilo.

Oldřich Šebek, předseda TJ Haas Chanovice