Dorost: Merklín - Chanovice

11.11.2012 19:32

Merklín - Chanovice 2:4 (0:2) Branky Chanovice: Martin Mrázek 2, Václav Zoubek, Patrik Lukeš

Komentář Jirky Kláska: 

 

Po mnoha letech,co se aktivně pohybuji okolo mládežnického fotbalu,je to poprvé,co mám potřebu se veřejně vyjádřit k zápasu našich hráčů.

Po letním přátelském utkání s Merklínem,jsme se s hráči těšili ,že změříme síly momentálně s 3.týmem soutěže v boji o body již natvrdo.V přípravném zápase byla atmosféra i kvalita soupeře výborná.

Ano,musím říct,že řízení zápasu částečně nezvládl  hlavní rozhodčí

Ale to co od začátku předváděli trenéři domácího celku(za přispění několika nesoudných diváků),bylo pro mne něco nepochopitelného.

Neustálé hrubé urážky rozhodčího a našich mladých hráčů ve  mně vzbudily smutek.,kam až může sklouznout,díky pár křiklounům,tak hezký sport  jako je fotbal.

Místo ,aby domácí  své hráče povzbudili k lepší hře,tak  je svým chováním vyprovokovali  pouze k agresivitě a nesportovnímu chování.

Nechci a nebudu tímto snižovat kvalitu domácího celku, věřím a vím, že jsou to dobří fotbalisté  ale kdyby se nenechali strhnout svým okolím, tak by zřejmě podali mnohem fotbalovější výkon.

A tak chci poděkovat těm pár hráčům z Merklína, kteří se po zápase chovali jako opravdoví sportovci,šli si podat ruku a porážku přijali se vztyčenou hlavou.

Ale musím hlavně poděkovat našim hráčům,že to vše,hlavně psychicky zvládli a odměnou jim je tak tvrdě vydřené vítězství a  právem jim patří druhé místo v soutěži.

KLUCI DÍK              Jiří Klásek  Chanovice

Chanovice v Merklíně ovládly první poločas, kdy se dvakrát krásně trefil Martin Mrázek, přičemž při obou brankách vymetl pravou a následně levou šibenici. Za tohto stavu měli hosté další obrovské šance, ale i z metru nedokázali trefit prázdnou branku. Ve druhém poločase přidali hosté další gól a zdálo se být rozhodnuto. Domácí však velmi špatně nesli nepříznivý stav a nastoupili na hosty s přímo brutálním způspobem hry. Podporováni svými trenéry, z nichž jeden byl vykázán z lavičky, předvedli věci, které do fotbalu vůbec nepatří. Nakonec to paradoxně odnesl hráč Chanovic Chalupný, který byl po likvidačním zákroku na svoji osobu a následném kontaktu s protihráčem vyloučený.Navíc odjel z Merklína zraněný. Nakonec si hosté výhru zaslouženě z Merklína odvezli. Po této zkušenosti lze pouze říci, že by se někteří lidé měli vyhýbat fotbalovému prostředí, zvláště pak, pokud se nedokážou smířit s tím, že je soupeř lepší. Zejména by neměli tito lidé trénovat mládež. Je veliká škoda, že se tým Merklína nesoustředil pouze na fotbal, neboť by se jistě odehrálo velmi kvalitní utkání.

Z  takovéhoto utkání nemohl mít nikdo radost.