Chotěšov - Chanovice

07.10.2019 09:57

Komentář napsal Radim Šiška

Chotěšov - Chanovice 1 : 3 (1 : 3)

V dalším kole soutěže jsme zajížděli do Chotěšova, který zatím bodoval ve všech zápasech a v loňské sezóně nás dvakrát porazil. Dnes jsme však byli lepší my a po velmi dobrém výkonu si zaslouženě odvezli výhru.

První poločas přinesl oboustranně pěkný fotbal plný kombinačních akcí a pohybu. Domácí udeřili hned v úvodu, když přízemní rohový kop na zadní tyči usměrnil do branky Vacek. My jsme se rychle oklepali a získali převahu. Ziolkova střela byla zblokovaná a po následném rohu Kubaně skončil míč po několika odrazech na domácím břevně. Střelu Kováře s námahou vyrazil domácí brankář. Na druhé straně hřiště jsme chybovali v rozehrávce, ale Václavík nás podržel a my jsme trestali. Po výborné kombinaci s Kovářem našel Merašický Zoubka, který se z dobré pozice nemýlil. Z dálky pak vystrašil Csabu Szucse Kubaň a při dorážce bohužel uklouzl Šebek. Pak měli šanci domácí, ale z protiútoku mířili vedle. Do vedení nás dostal Leszek Ziolek, který odražený míč trefil vydařenou střelou z třiceti metrů přesně k tyči. Ještě veseleji nám bylo poté, co Michal Polena zadovkou uvolnil Kubaně a Eugene se trefil z podobné vzdálenosti, ke stejné tyči, ale ještě přesněji než Leszek.

Po pauze domácí přeskupili řady, přidali na už tak velkém důrazu a výrazně zjednodušili hru. To jim přineslo první šanci, ale opět branku netrefili. Ve druhém poločase ubylo kombinace, ale my jsme se domácím vyrovnali i v nasazení a občas přidali i fotbalovou nadstavbu. Jako když Petřík krásně vysunul Merašického, ale jeho lob kromě brankáře přeletěl i branku. Stoprocentní šanci měli i domácí, ale z malého vápna překopli branku. V závěrečné fázi zápasu jsme měli množství možností přidat do otevřené obrany domácích další branky, ale většinu situací jsme neřešili dobře a domácí tak bojovali až do konce. Obrana nám však fungovala, cenné vítězství jsme uhájili a výkonem pozvali fanoušky na naše další zápasy.

Branky: 2. Vacek – 25. V.Zoubek (J.Merašický), 34. L.Ziolek, 41. J.Kubaň (M.Polena)

Sestava: Václavík J. – Šlehubr M., Prýmas J., Petřík J., Ziolek L., Šebek J., Merašický J., Zoubek V., Kovář M., Kubaň J. (84. Polena J.), Polena M.

Nejlepší hráč zápasu: Jan Merašický