Chotěšov - Chanovice

21.10.2018 16:32

 

Komentář napsal Radim Šiška

 

Chotěšov - Chanovice 2:1 (1:1)

V devátém kole jsme zavítali na trávník Chotěšova a stejně jako v předcházejících duelech těchto soupeřů byl k vidění poměrně dobrý fotbal. Na pěkném trávníku, před hezkou diváckou kulisou a za ideálního počasí v sobě domácí našli více vůle po vítězství, které nakonec i získali. My se za výkon nemusíme stydět, ale určitě dokážeme hrát i lépe.

Úvod zápasu nás nezastihl v dobrém rozpoložení a domácí využívali našich nepřesností a malého důrazu. Dvakrát během deseti minut trefili tyč, několikrát se zaskvěl Václavík a ve dvanácté minutě zahodili i penaltu. My jsme se postupně dostávali do hry a čekali na svou šanci. Ta přišla ve 25. minutě, kdy se po centru Šlehubra pohotově prosadil Josef Polena. Pepa měl do poločasu ještě dvě další možnosti a především protiútok v jeho závěru jsme měli vyřešit lépe. Po tisící se pak potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš a domácí gólem do šatny vyrovnali.

Po přestávce jsme předvedli velmi dobrou pasáž hry, ze které jsme bohužel vytěžili jen střelu Pepy Poleny nad branku domácích. Chotěšov byl úspěšnější, po individuální akci se dostal domácí hráč ke střele, kterou Václavík s námahou vyrazil, ale dorážka skončila se štěstím v naší síti. Vyrovnaný zápas pokračoval až do konce, k vyrovnání měl nejblíže Michal Polena, ale po centru Pavlovského ho vychytal domácí brankář. V závěru se po akci Kováře dostal k zakončení zblízka znovu Michal Polena, ale domácí brankář byl opět proti, i když asi ani nevěděl, jak střelu vyrazil. Výsledek zápasu, který je pro domácí cenný a pro nás poučný, se tak už nezměnil až do závěrečného hvizdu rozhodčího Komance. Ten zápas za pomoci asistentů Šimka a Ligače zvládl tak dobře, jako vždy, co si pamatuji (a to čtvrtstoletí v krajských soutěžích mužů není krátká doba).

Branky: 44. Schamberger, 55. Vacek - 25. J. Polena (M. Šlehubr)
Rozhodčí: Petr Komanec, Jakub Šimek, Marek Ligač, ŽK 1:6 (J.Šebek, J.Petřík, J.Prýmas, M.Polena, L.Ziolek, M.Klásek), diváků 120

Sestava: Václavík J. – Šlehubr M. (46. Skuhravý O.), Ziolek L., Pavlovský D., Šebek J. – Zoubek V. (46. Kovář M.), Prýmas J., Kubaň J., Petřík J. (82. Šulc J.), Polena J. (70. Klásek M.) – Polena M.

Nejlepší hráč zápasu: Jiří Václavík