Chanovice -Štěnovice

02.09.2020 09:49
Radim Šiška
1.kolo
Chanovice – Štěnovice 1 : 0 (0 : 0)
V prvním mistrovském zápase od listopadu loňského roku jsme doma stejně jako loni přivítali tým Štěnovic. Opět se jednalo o těžký zápas, kde se nám dlouho nedařilo přetavit územní převahu v nějakou branku a když už jsme ji dali, chyběla pojistka, takže zápas byl napínavý až do poslední minuty. Škoda jen několika zbytečně tvrdých zákroků, které vyřadily ze hry hráče na obou stranách.
Po nervózním úvodu jsme začali hrát trpělivě a objevovat okénka v soupeřově obraně. Mnoho nadějných šancí jsme však nezakončili vůbec, nebo nepřesně a ke konci poločasu tak začali hrozit i hosté. Nám se navíc nedařily standartní situace a brzdily nás i časté nepřesnosti, takže první poločas gól nepřinesl.
Po pauze jsme hosty přehrávali a po úniku Merašického a faulu hostujícího brankáře Víta proměnil penaltu Kubaň. V dalším průběhu poločasu jsme měli minimálně pět jasných příležitostí, jak náskok pojistit, ale bohužel jsme ze zápasu udělali drama až do konce. Skórovat měli Klas, Michal Polena, Petřík a dvakrát Šebek, ale nebylo nám přáno. Naštěstí jsme spálených příležitostí nemuseli litovat a nakonec se mohli radovat ze zisku zasloužených tří bodů. Litovat však můžeme zraněných Chalupného a Kubaně, oběma přejeme brzké uzdravení.
Branka: J.Kubaň z penalty (J.Merašický)
Sestava: B.Timoshenko – M.Šabek (58. J.Šebek), L.Ziolek, M.Šlehubr, D.Pavlovský, J.Merašický, J.Prýmas (58. J.Petřík), M.Kovář, J.Chalupný (D.Klas), V.Zoubek (58. M.Polena), J.Kubaň (85. J.Polena)
Nejlepší hráč zápasu: Bohdan Timoshenko