Chanovice - Štěnovice

26.08.2018 22:44

 

   

 

   

1.kolo
Chanovice – Štěnovice 4:1 (2:0)

V prvním zápase nové sezóny jsme na domácím trávníku přivítali nebezpečný tým Štěnovic, který v minulém ročníku 1.B třídy sk.B skončil v tabulce na 4.místě, tedy o dvě příčky před námi. I proto jsme nastoupili do zápasu s pokorou, přestože dobrá příprava i výsledky přátelských zápasů sváděly k optimismu. Ale pravda vždycky leží na hřišti.
V úvodu zápasu jsme byli nervózní a nepřesní a jen díky Václavíkovi v brance jsme neprohrávali. Po zpřesnění kombinace jsme získali převahu a přicházely i šance. Nejblíže ke gólu měly přímý kop Chalupného, který skončil na břevně, dorážka Prýmase, který Kubaňovu přihrávku nasměroval jen do tyče a šance kapitána Michala Poleny, kterého skvěle vychytal hostující brankář Protivínský. Hosty jsme k vážnější akci nepustili, a tak jsme do poločasu zaslouženě získali vedení. Nejdříve se chytrou střelou z vápna prosadil Prýmas a chvíli po něm se nejlépe zorientoval Šebek a trefil se přesně k tyči.

Po poločase jsme trochu vypadli z role a chvíli se věnovali jinému sportu než fotbalu, ale naštěstí jsme se rychle vrátili do zápasu a opět si začali vytvářet brankové příležitosti. Vedení o tři branky přinesla akce Chalupného a pohotové zakončení Šebka. Chvíli poté však několik našich chyb po sobě potrestal střídající France a snížil na 3:1. To hosty povzbudilo, ale přineslo to jen jednu šanci, kterou skvělým reflexem zlikvidoval Václavík. Poté jsme se začali opět prosazovat i my a gól visel na vlásku především při tutovkách Chalupného a Prýmase. Pojistku však nakonec přidal až v závěru Michal Polena, který si po přihrávce Chalupného pohrál s hostující obranou a prostřelil i brankáře Protivínského. Gólově se mohl prosadit i Michalovo bratr Josef, ale přihrávku Šlehubra uklidil těsně mimo. Přestože herní projev občas nebyl ideální, po závěrečném hvizdu velmi dobrého rozhodčího Reipricha bylo naše vítězství zasloužené.

Branky: 32.Prýmas (Zoubek), 38.Šebek (Klásek), 54.Šebek (Chalupný), 87.Polena M. (Chalupný) – 66.France
Rohodčí: Reiprich Václav, Velíšek Jiří, Hanzlíková Aneta, ŽK 2:2 (Prýmas, Kubaň), diváků 70
Sestava: Václavík J. – Šlehubr M., Ziolek L., Pavlovský D., Chalupný J. – Šebek J. (73.Rada L.), Prýmas J., Klásek M. (59.Jonáš B.), Zoubek V. (84.Skuhravý O.), Kubaň J. (68.Černohorský L.) – Polena M. (87. Polena J.)
Nejlepší hráč - Prýmas Jaroslav