Chanovice - Měčín

17.06.2019 08:08

Komentář napsal: Radim Šiška

Chanovice - Měčín 5:0 (3:0)

Až v posledním jarním zápase se nám podařilo naplno bodovat. Vzhledem k počasí i dalším okolnostem se nehrálo v závratném tempu, hosté i v deseti bojovali, ale zápas byl spíš o tom, kolik šancí proměníme. Nakonec jsme se trefili pětkrát, získali stejně jako loni 41 bodů a v tabulce skončili přesně v polovině na šťastném sedmém místě.

1.poločas

4. Pavlovského centr lehce tečuje Prýmas a i s pomocí drnu nás dostává do vedení. 1:0 Prýmas (Pavlovský)

7. Petřík napřahuje z velké dálky, Michal Kovář se zvedá z lavičky s tím, že ho čeká dlouhá cesta do lesa, míč však skončí na levé tyči a podél brankové čáry se dostává do bezpečí, Jirka schovává hlavu do dlaní, dnes ne naposled.

10. Šebek se dostává ke střele a Kubaň k dorážce, brankář hostí je však připraven.

22. Po rohu Kubaně vyboxuje brankář míč do Prýmase, od něhož se odrazí k Šulcovi, jehož pěknou střelu zastaví až síť. 2:0 Šulc (Prýmas)

29. Aktivní Šulc vyzve k sedmé poločasové střele Kubaně, ten trefí zařízení, ale brankáře nepřekoná.

44. Po rozehraném rohu nabídne Michal Polena míč v dobré pozici Šulcovi, jeho zakončení se bez vědomí aktéra změní ze střely na nezištnou přihrávku, kterou z malého vápna usměrní do sítě Kubaň. 3:0 Kubaň (Šulc)

2.poločas

49. Spolupráce Jardy Kubaně a Michala Poleny funguje celou sezónu a poslední zápas nebyl výjimkou. Kubaň přiťukne míč Polenovi, ten si ve vápně pohraje s několika obránci a umístěnou střelou po zemi navyšuje naše vedení. 4:0 M.Polena (Kubaň)

52. Jedinou gólovou šanci hostí vyřeší skvělým zákrokem Bohdan Timoshenko.

53. Ze hřiště odchází J.Kubaň, M.Polena a L.Rada, nahrazují je M.Kovář, J.Polena a L.Černohorský, který odehrál poslední zápas bez chomoutu na hlavě, přejeme mu, aby se mu dobře nosil.

58. Černohorský svou klasickou přihrávkou vybídne ke skórování Jirku Šulce, toho však vychytá ve druhém poločase výborný brankář Měčína.

59. Po následném rohu se míč opět dostane k Šulcovi, ten pošle polovysoký centr na penaltu, kde se do míče z voleje opře Prýmas a trefí se přesně k tyči. Snad na zápase nebyli žádní skauti, protože jinak bychom Jardu určitě neudrželi. 5:0 Prýmas (Šulc)

69. Ze hřiště odchází Jirka Šulc a v symbolické minutě za velkého aplausu vstupuje na scénu Láďa Skuhravý. Hned svou první akcí zvedne diváky ze sedadel, ale po třech kličkách mu již chybí síla k zakončení.

73. Po kombinaci s Černohorským střílí Pepa Polena, brankář vyráží míč k osamocenému Šebkovi, diváci už zvedají ruce nad hlavu, ale vzápětí je dávají dolů, Honza totiž poloprázdnou branku minul.

75. Střela Michala Kováře z pětadvaceti metrů je utěšená, ale bohužel jen olízne břevno hostující branky.

76. Po další spolupráci s Černohorským se Pepa Polena snaží překonat brankáře střelou do protipohybu, ale zákrok brankáře hostí je výtečný.

77. Krásná střela Petříka zpoza vápna se od břevna odráží k zemi, ale podle goal line technology skončila 7.3 cm před brankovou čárou, což zběsilým máváním praporkem signalizoval i bezchybný pomezní rozhodčí původem z Kotouně. Jirka se tak prvního kapitánského gólu nedočkal. Ale bude mít ještě mnoho příležitostí.

83. Šebek se dostal k zakončení levačkou, z dobré pozice však jen vyprášil gólmanovi rukavice, po následném rohu se už z hattricku radoval Prýmas, ale jeho hlavičku vykopli hostující obránci z brankové čáry.

86. Pepa Polena krásně narazí míč Kovářovi, Michal obstřelí brankáře, ale cestě míče do sítě zabrání tyč. V trefování brankové konstrukce se tak vyrovnává Jirkovi Petříkovi.

87. Láďa Skuhravý najde ve vápně Šebka, jeho pohotový volej však těsně míjí branku.

88. Jirka Petřík všem přítomným ukázal, jak se má správně zakopnout míč. Nevadí, koupíme novej.

89. Láďa Skuhravý se málem dotkl hvězd, hostující brankář však byl proti, stejně jako při hlavičce Ziolka po následném rohu.

90. Aneta Hanzlíková končí zápas, který diváky rozhodně nenudil.

Za celou sezónu děkuji všem, kteří se starají o bezproblémový chod klubu, nejlepším hráčem počínaje (Jarda Kubaň) a poslední uklízečkou konče (Láďa Skuhravý). Pro většinu začne neoficiální část přípravy odpoledne 9.července, na hřišti v Chanovicích se poprvé sejdeme v pátek 19.července. Konkrétní plán přípravy zveřejním co nejdříve.

Branky: 4. J.Prýmas (D.Pavlovský), 22. J.Šulc (J.Prýmas), 44. J.Kubaň (J.Šulc), 49. M.Polena (J.Kubaň), 59. J.Prýmas (J.Šulc)

Rozhodčí: A.Hanzlíková, M.Kašák, V.Zoubek, hráno bez ŽK, diváků 80

Sestava: Timoshenko B. – Prýmas J., Rada L. (53. Polena J.), Polena M. (53. L.Černohorský), Abyiakyi A., Kubaň J. (53.M.Kovář), Petřík J., Ziolek L., Šulc J.(69. Skuhravý L.), Šebek J., Pavlovský D.

 

Nejlepší hráč zápasu – Jaroslav Prýmas