Chanovice - Křimice

05.05.2019 14:43

Komentář napsal Radim Šiška

Chanovice – Křimice 2:2 (1:1) PK 5:4

V sedmém jarním zápase pokračovala naše série soubojů s týmy z čela tabulky. Aktuálně třetí Křimice u nás předvedly výborný výkon a ve druhém poločase byly i v deseti lepším týmem. Nám se nepovedlo navázat na velmi dobrý první poločas, ale díky bojovnosti jsme nakonec získali o bod víc než soupeř.

Úvod zápasu přinesl souboj o střed hřiště a náznaky šancí na obou stranách hřiště. Nám se po dvaceti minutách povedla výborná akce přes celé hřiště zakončená gólem. U levého rohového praporku vyřešil konstruktivně situaci Abyiakyi, předal míč Zoubkovi, který ho vyvezl a se štěstím přihrál Prýmasovi. Ten vybídl svou přihrávkou ke skórování Šlehubra, nabíhajícího na pravém křídle a Milan poprvé prostřelil zkušeného Mičku v brance Křimic. Hosté vyrovnali po pěti minutách, na hranici vápna dostal příliš prostoru Bouzek a trefil se přesně do šibenice. Vzápětí dobře napadal Kubaň, sebral míč Kovačičovi, ten ho fauloval, a protože by Jarda šel sám na branku, byl vyloučen. Z následujícího přímého kopu trefil Kubaň zeď, ale odražený míč napálil do branky, kde skvěle zareagoval Mička. Míč však vyrazil jen k nohám Prýmase, který na malém vápně měl před sebou prázdnou branku s ležícím brankářem a vybojoval roh. Dvě jasné šance měl v závěru poločasu i Kubaň, nejdříve po skvělém uvolnění sám před brankářem zvolil razanci místo techniky a pak po zpětné přihrávce Šlehubra neprostřelil hráče před sebou.

Druhý poločas jsme tahali za kratší konec a smolařem byl střídající Pavlovský. Vedoucí gól „připravil“ Adamovi a svým zákrokem nabídl hostům i penaltu, tu však Kuneš zahodil střelou mimo. My jsme ztratili tempo a hosté byli pohyblivější i jistější v kombinaci. Přesto jsme měli i dobré pasáže a dvacet minut před koncem jsme vyrovnali. Do samostatného úniku se dostal Michal Polena a byl zastaven jen faulem. Následnou penaltu proměnil Kubaň. Až do konce zápasu se hrál otevřený fotbal a vyhrát mohla obě mužstva. Skóre se však již nezměnilo a šlo se do penalt. Timoshenko tu třetí chytil a jelikož naši střelci byli bezchybní, brali jsme bonusový bod my. Penalty postupně proměnili Kubaň, Šebek, Šlehubr, Zoubek a tu rozhodující Pepa Polena.

Branky: 22. Šlehubr M. (Prýmas J.), 69. Kubaň J. z PK (Polena M.) – 27. Bouzek M., 48. Adam A.

Rozhodčí: Chejlava P., Marek P., Hanzlíková A. ŽK 3:2 (Abyiakyi A., Petřík J., Pavlovský D.), ČK 0:1 (30. Kovačič), diváků 40

Sestava: Timoshenko B. – Rada L. (73. Šulc J.), Prýmas J. (46. Pavlovský D.), Abyiakyi A., Šlehubr M., Polena M. (88. Polena J.), Zoubek V., Klas M. (61. Kovář M.), Šebek J., Kubaň J., Petřík J. (80. Jonáš B.)

Nejlepší hráč zápasu – Jaroslav Kubaň