Chanovice - Klatovy

21.10.2019 07:39

Komentář Radima Šišky

Chanovice – Klatovy B 3 : 1 (1 : 1)

Za krásného podzimního počasí jsme přivítali mladíky z klatovské rezervy. První poločas nás sluníčko spíše uspávalo, ale zlepšení po pauze vedlo nakonec k další výhře, i tentokrát těžce vybojované.

Na nepovedený přímý kop Kubaně z úvodu zápasu odpověděli hosté rychlou křídelní akcí, kdy první střelu bravurně kryl Láďa Skuhravý a dorážka skončila na zádech klatovského hráče. Pěknou akcí se pak prezentoval Kubaň, ale jeho nabídka před brankou nikoho nenašla. Netradičně zleva se dostal k centu Šebek, jeho oblouček skončil na břevně. Druhá velká šance hostí už vedla ke gólu. Aizner si naběhl na přesný pas a po kličce brankáři zakončoval do prázdné branky. My jsme odpověděli po deseti minutách. Přímý kop Kubaně vrátil před branku Polena a Merašický pohotově vyrovnal. Podruhé míč otřel brankovou konstrukci po chytré střele Michala Poleny, kterému šanci připravil dobrým napadáním Petřík.

Úvod druhého poločasu nám vyšel výborně. Dva hlavičkové souboje v řadě vyhráli Polena a Šebek a z jejich práce těžil Kubaň, který po zemi prostřelil Hermana v brance hostí. Dál jsme měli převahu, ale pohybliví hosté se nevzdávali a po nečekaně odraženém míči a střele hostujícího útočníka se opět zaskvěl Skuhravý. Na druhé straně se do šance dostal specialista na klatovské béčko Michal Kovář, který zatím skóroval v soutěži třikrát a vždy do klatovské sítě. Proti jeho střele na zadní tyč se však vytáhl Herman. Důležitá situace nastala v 68.minutě, kdy po chybách obou našich stoperů kopal Aizner penaltu, ale vysoko přestřelil. Poklidnější závěr zápasu nám zajistil Kovář. Po přihrávce Kubaně skóroval na bližší tyč a potvrdil tak svou klatovskou normu. V závěru jsme měli i další šance, největší asi Milan Šlehubr, který po vyběhnutí Hermana z dálky těsně minul hostující branku. Mrzet nás to však nemuselo.

Branky: 33. J.Merašický (M.Polena), 49. J.Kubaň (J.Šebek), 72. M.Kovář (J.Kubaň) – 24. A.Aizner

Sestava: Skuhravý L. – Šlehubr M., Petřík J., Prýmas J., Pavlovský D. (70. Abyikayi A.), Šebek J., Merašický J., Zoubek V., Kovář M., Polena M. (79. Skuhravý O.), Kubaň J. (87. Polena J.)

Nejlepší hráč zápasu: Michal Polena