Chanovice - Klatovy B

15.10.2018 07:04

 

Komentář: Radim Šiška

 

Chanovice – Klatovy B 3:3 (1:3) PK 4:3

V osmém kole soutěže zavítala na náš trávník rezerva Klatov. Hosté měli za sebou šňůru čtyř vítězství a dobrou formu potvrdili i u nás. V základní sestavě nastoupilo šest hráčů ročníku 99, tři 97 a kromě zkušeného brankáře jen kapitán Homolka ví, jak vypadá život ve třiceti letech. S velmi fotbalovým projevem této mladé sestavy jsme si dlouho nevěděli rady, ale nakonec jsme odpověděli stejnou zbraní, s jakou na nás vyrukoval soupeř, tedy týmovým výkonem a dvěma góly našeho mladého hráče ročníku 99.

V úvodu zápasu jsme několikrát lehkovážně ztratili míč, z hostů tak spadla nervozita a hrál se otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. My jsme zahrozili střelami Zoubka a Prýmase, ale obě skončily nad brankou Hermana. Pro změnu vedle mířil po pěkné akci Kovář, a tak brankáře hostů protáhl až po čtvrthodině Kubaň. Pak dvakrát úřadovala hlava Petříka, nejdříve hlavičkoval nad a pak nás po rohu zachránil na brankové čáře. Už předtím předvedl výborný zákrok Václavík a po naší ztrátě míče znovu vychytal hostujícího hráče, jehož dorážka naštěstí mířila nad naši branku. Nám se další povedená akce povedla po půlhodině. Ze spolupráce Poleny s Černohorským těžil Kovář a hlavou tak vstřelil první gól v našem dresu. Klatovští mladíci však rychle zápas otočili, přesně k tyči se nejdříve zprava a pak ze středu pole trefil Sojka. Když těsně před poločasem zapadla do sítě i hlavička Pitla, nevypadalo to s námi dobře.

Po pauze jsme přidali a hostům začaly docházet fyzické i psychické síly. Po rychlém autu Kubaně toho využil Polena, jehož centr si do vlastní branky srazil Bošek. Polena byl aktivní i nadále, ale jeho branka pro ofsajd neplatila, a pak mu hlavičku chytil Herman. Vyrovnání jsme se dočkali dvacet minut před koncem, kdy na konci pěkné kombinace byla přihrávka Kubaně před odkrytou branku, kterou trefil opět Kovář. Ve zbytku zápasu jsme byli lepší, ale hosté hrozili z protiútoků a pět minut před koncem musel Václavík předvést výtečný zákrok. Zápas tak skončil spravedlivou remízou, o bod navíc se proměněnou penaltou zasloužili Kubaň, Šlehubr, Šebek a Černohorský, hosté jednou minuli a na Sojkovu střelu si Václavík počíhal u pravé tyče. Z pozice trenéra Chanovic bych se chtěl rozhodčím omluvit za chování jednoho domácího fanouška a konstatovat, že z našeho pohledu zvládl utkání velmi dobře jak hlavní arbitr Velíšek, tak i jeho pomezní kolegové Zavadil a Strolený.

Branky: 29. Kovář (Černohorský), 56. vlastní (Polena M.), 72. Kovář (Kubaň) - 35. Sojka, 37. Sojka, 43. Pitel
Rozhodčí: Jiří Velíšek, Jan Zavadil, Petr Strolený, hráno bez ŽK 1:3, diváků 102
Sestava: Václavík J. – Šlehubr M., Ziolek L., Prýmas J. (73. Rada L.), Šebek J. – Zoubek V., Kovář M., Kubaň J., Petřík J. (45. Pavlovský D.), Černohorský L. – Polena M.

Nejlepší hráč zápasu – Michal Kovář