Chanovice - Horažďovice

01.10.2020 07:17
Komentář: Radim Šiška
Chanovice – Horažďovice 2 : 3 (1 : 2)
Derby zápas přinesl oboustranně pěkný fotbal, ve kterém jsme vyhráli na šance, ale všechny body si nakonec odvezl soupeř.
Oba týmy se od začátku snažily o ofenzivní fotbal, ale především nás brzdily časté nepřesnosti. První se tak po půlhodině prosadili hosté z Horažďovic. Po rychlé akci se k přízemnímu centru před branku nejdříve dostal Boček a otevřel skóre. Hned vzápětí našel pěknou přihrávkou Petřík Kubaně, ale brankář Forman předvedl výborný zákrok. Zopakoval si ho hned za okamžik, když na něm po přihrávce Kubaně ztroskotal Chalupný. Napotřetí jsme se již radovali, J.Polena po akci, která následovala po našem rohu, našel přesně hlavu Prýmase, a ten vyrovnal. Hezkou akci pak předvedl hostující Král, ale z úhlu trefil jen tyč branky Timoshenka. Ten pak chyboval v rozehrávce a daroval Bočkovi druhý gól. Opět jsme mohli vyrovnat z protiakce, ale na příhru M.Poleny ve skluzu nedosáhl Kubaň. Po pěkné kombinaci se Šebkem se do další šance dostal M.Polena, ale nejdříve ho vychytal brankář hostí a odražený míč pak skončil vedle. Do dalšího průniku vyslal Kubaň Chalupného, ale ten místo střely zvolil nepřesnou přihrávku. Závěr poločasu byl bohatý na šance, v té poslední naší hlavičkoval po centru Ziolka M.Polena vedle, tu hostující Bočkovi překazil skvělým zákrokem Timoshenko.
V úvodu druhé půle měli stoprocentní šanci hosté, ale Timoshenko byl tváří v tvář hostujícímu útočníkovi lepší. Pak jsme na dlouhé minuty svírali hosty na jejich polovině, ale vyrovnání dlouho nepřicházelo. Prýmasovu hlavičku s námahou vyrazil Forman a dělovka M.Poleny skončila na břevně. Až dvacet minut před koncem doklopýtal k pokutovému území Šebek a v pádu přiťukl míč Kubaňovi, který konečně prostřelil Formana. Velkou komplikací pro nás bylo následné vyloučení dobře hrajícího M.Poleny po druhé žluté kartě. Hosté vycítili šanci a důležitý obranný blok musel předvést Prýmas. Rozhodnout mohl Kubaň, ale po přihrávce Chalupného ho opět vychytal hostující gólman. V samotném závěru nepřesný rozhodčí pustil několik sporných soubojů, čehož využil hostující Pavlík a rozhodl tak o šťastném vítězství hostů. Náš závěrečný nápor už vyrovnání nepřinesl.
I přes prohru si naši hráči zaslouží pochvalu za bojovný výkon. Tentokrát to k bodům nevedlo, ale dobré týmy se poznají především ve chvílích, kdy se jim nedaří.
Branky: 31. J.Prýmas (J.Polena), 72. J.Kubaň (J.Šebek) - 28 a 35. J.Boček, 87. J.Pavlík
Sestava: B.Timoshenko – M.Šlehubr, J.Prýmas, J.Petřík, L.Ziolek, J.Šebek (80. M.Šabek), J.Polena (70. V.Zoubek), M.Kovář, J.Chalupný, M.Polena, J.Kubaň (88. L.Pavlovský)
Nejlepší hráč zápasu: Jirka Petřík