Chanovice - Dobřany

13.09.2020 16:28
Komentář napsal: Radim Šiška
Chanovice – Dobřany 1 : 0 (0 : 0)
I ve čtvrtém zápase sezóny, tentokrát doma s dosud stoprocentními Dobřany, jsme si připravili minimálně pět stoprocentních příležitostí, ale ani tentokrát jsme gól ze hry nedali. Vyrovnaný zápas, který jsme defenzivně zvládli téměř bez chyby, tak rozhodl precizní přímý kop Lukáše Černohorského sedm minut před koncem.
V úvodu byli hosté jistější v kombinaci a k zakončení se dostávali po dobře zahrávaných standartkách. My jsme se dostali více do hry zhruba po dvaceti minutách a hned přicházely šance. Po vysunutí od Zoubka našel Šlehubr ideálním míčem před brankou M.Polenu, ale Kripner v brance hostí předvedl první z mnoha fantastických zákroků. Šlehubr si po chvíli gólovou přihrávku zopakoval, tentokráte vzduchem našel Zoubka, ale ten si neporadil se zpracováním míče. Po rohu J.Poleny těsně hlavou minul Prýmas a střela Šebka z dobré pozice byla zblokována na roh. V závěru poločasu jsme měli štěstí, když míč po standartce prošel naším malým vápnem a podruhé po dlouhém autu přehlavičkoval hostující hráč našeho brankáře, ale míč skončil na břevně.
Do druhého poločasu jsme nevstoupili dobře a dobřanští nejdříve z velkého úhlu netrefili naší opuštěnou branku a poté nadějný průnik zakončili zbrklou střelou nad branku Timoshenka. Když se hra vyrovnala, přišel zkrat hostujícího Boučka, který mimo souboje o míč, ale před zraky pozorného rozhodčího Hálka, surově skopl Šlehubra a byl vyloučen.Pak se úplně sám před brankářem ocitl M.Polena, ale strážce hostující svatyně tento souboj opět vyhrál. I po vyloučení Prýmase jsme pokračovali v náporu. Po vynikající zpětné přihrávce Šlehubra byl ve výborné pozici Zoubek, ale i jeho střelu Kripner reflexivně vyrazil. Po faulu na Šebka si vzal míč Černohorský a povedenou střelou přes zeď konečně dostal míč do sítě. Hosté se nevzdávali, ale do jasné šance jsme je za celý zápas nepustili. Naopak jsme z protiútoků mohli vedení pojistit, ale M.Polena v další gólovce trefil jen tyč a Zoubek sám před brankářem přihrával hůře postavenému M.Polenovi, jehož střela byla zblokována. Důležité, vybojované a zasloužené vítězství tak bylo jen jednogólové.
Branka: 83. L.Černohorský (J.Šebek)
Sestava: B.Timoshenko – M.Šabek, J.Prýmas, J.Petřík, L.Ziolek, J.Šebek, J.Polena (55. L.Černohorský), J.Merašický (70. J.Šulc), V.Zoubek, M.Šlehubr, M.Polena
Nejlepší hráč zápasu: Leszek Ziolek