Chanovice - Dobřany

15.09.2019 16:41

Komentář Radima Šišky

Chanovice – Dobřany 2 : 1 (0 : 0)

Ve čtvrtém kole jsme se potřetí představili na vlastním trávníku a po bojovném zápase se radovali z vítězství. Nováček z Dobřan u nás předvedl zodpovědný a takticky vyspělý výkon a body nám rozhodně nedaroval zadarmo. My jsme však určitě schopni předvést i mnohem lepší fotbal než dnes.

První půlhodina zápasu přinesla vzruch jen ve středu hřiště. Hosté pozorně bránili a nám se nedařilo na jejich důraznou hru najít recept. Návodem na úspěch mohl být pohotový centr Merašického, ale Kubaně vychytal hostující brankář Bouček. Pěkný průnik pak předvedl Šlehubr, ale po jeho nabídce Merašický minul. Velkou šanci měl v závěru poločasu Kubaň, jeho přímý kop z ideální pozice však s námahou zneškodnil gólman hostů. První poločas tak gól nepřinesl.

V úvodu druhého poločasu jsme se po špatné rozehrávce dostali do úzkých, ale Václavík zasáhl pohotově a na místě byl i po následném rohu hostí a hlavičce dobřanského útočníka. Pak však Michal Polena vyhrál souboj na brankovišti, Kubaň vrátil míč do nebezpečného prostoru, kde si ho našel Honza Merašický a svou premiérovou brankou v našem dresu nás poslal do vedení. Vzápětí jsme však chybovali a Tušek se tváří v tvář Václavíkovi nemýlil a vyrovnal. Za deset minut jsme však opět strhli vedení na svou stranu a tento gól opravdu stál za to. Pavlovský z přímého kopu centroval míč do vápna. Hostující obrana ho odvrátila na hranici pokutového území, kde se do něj z voleje opřel Jarda Prýmas a svou slabší levačkou vymetl všechny pavučinky, na které Láďa Skuhravý při přípravě hřiště zapomněl. U toho však nemuselo zůstat, pěknou kombinaci Kováře a Šebka zastavili hosté až na brankové čáře, v další akci Šebek váhal se zakončením a vybojoval jen roh. Ten výborně kopl Kubaň a hlavička Zoubka skončila s přispěním brankáře Dobřan na břevně. Pak našel Skuhravý Michala Polenu, ale jeho šajtle těsně branku hostů minula. V závěru se do zakončení dostali i hosté, ale jejich hlavička skončila těsně mimo. Potvrdit výhru mohl po přihrávce Kováře i Šulc, ale jeho tečovaná střela skončila v náručí brankáře. Závěrečnou standartku hostí jsme ubránili a připsali si další zasloužené vítězství.

Branky: 52. Merašický J. (Kubaň J.), 67. Prýmas J. (Pavlovský D.) – 57. Tušek

Sestava: Václavík J. – Ziolek L., Petřík J., Prýmas J., Pavlovský D., Šlehubr M. (54. Šebek J.), Kovář M., Merašický J. (54. Skuhravý O.), Zoubek V. (77. Polena J.), Kubaň J. (74. Šulc J.), Polena M. (90. Rada L.)

Nejlepší hráč zápasu: Leszek Ziolek