Chanovice - Dobřany 2 : 2 (1 : 2) PK 6 : 5

24.08.2021 09:48
V dalším domácím zápase v řadě jsme přivítali Dobřany, se kterými jsme se díky covid pauze nepotkali dva roky. Už tenkrát se jednalo o pěkný vyrovnaný zápas, nyní se hřišti ještě trochu více jiskřilo, ale fotbal plný šancí se musel líbit.
Od úvodu jsme měli převahu, dobré držení míče i šance, ale hosté měli několik velmi rychlých hráčů a smrtící protiútoky. Hned v úvodu se nám nepodařilo zastavit Šimona Mertla a ten po sólu přes polovinu hřiště otevřel skóre. Vyrovnání přišlo po rohu Jardy Kubaně a pohotové střele Kuby Chalupného. Další dvě pěkné pobídky Jardy Kubaně nevyužili Honza Šebek, který přestřelil, a David Pavlovský, který trefil tyč. A tak v závěru poločasu přišel další protiútok a křížná střela tentokrát Daniela Mertla.
Po pauze jsme ještě přidali v úsilí a záhy se nám podařilo vyrovnat. Po faulu brankáře na Jardu Kubaně proměnil penaltu Honza Šebek. V poslední půlhodině chtěly oba týmy vyhrát a útoky měly navrch nad obranami. Za nás mohli rozhodnout třeba Jarda Kubaň, Honza Šebek nebo Jarda Prýmas, ale je třeba uznat, že šance dobřanských hráčů byly vyloženější a často nás zachránily jen skvělé zákroky Bohdana Timoshenka. A tak se šlo do penalt. V páté sérii mohl rozhodnout Venca Zoubek, ale rozhodl se přenechat slávu jiným. V sedmé sérii chytil Bohdan hostům druhou penaltu a o bodu navíc pro nás rozhodl David Pavlovský. Přestože měli hosté v závěru více šancí, tak jsme si vzhledem k průběhu celého zápasu bod navíc zasloužili.
Branky: J.Chalupný (J.Kubaň), J.Šebek z pen. (J.Kubaň) - Š.Mertl, D.Mertl
penalty za nás proměnili J.Kubaň, J.Šebek, J.Chalupný, O.Skuhravý, J.Prýmas a D.Pavlovský, nedal V.Zoubek, odmítl kopat M.Polena
Sestavy: B.Timoshenko - D.Pavlovský, L.Ziolek (46. O.Skuhravý), J.Petřík, J.Šulc (46. D.Klas), M.Šabek (55. M.Polena), J.Merašický (60. V.Zoubek), J.Chalupný, J.Kubaň, J.Šebek
Nejlepší hráč zápasu: Bohdan Timoshenko