Chanovice - Chotěšov

04.09.2017 10:36

Chanovice - Chotěšov   3:2 (0:2) Branky 84 min. Šebek Jan, 89 min. Šebek Jan, 90 min. Pavlovský David - 20 min. Braun Pavel, 38 min. Štökl Adam

Takovýto zápas si jistě všichni Ti, kteří vydrželi až do konce, budou hodně dlouho pamatovat. Potkali jsme mužstvo, které nám zejména v prvním poločase udělovalo lekci z moderního fotbalu. Naši hráči byli soupeřem okamžitě dostupováni, neměli čas ani prostor a s tak výborným presingem si velmi těžko dokázali poradit. Naopak soupeř hýřil aktivitou, na naší polovině byli hráči Chotěšova v pohybu, chodili si pro balóny a velmi jednoduše nás překombinovávali jedním nebo dvěma dotyky. Naopak naše mužstvo kupilo množství chyb, nechávalo soupeři hodně prostoru, obranný blok se posouval pomaleji, než bylo třeba a proto soupeř zasouženě uděřil ve 20 minutě a vzal si vedení na svoji stranu. V 38.minutě to bylo již 0:2, po souhře chyb od ztráty míče ve středu hřiště, nedostoupení hráče u půle, nezachycení nabíhajícího hráče za obranu, až po našeho brankáře. Nutno podotknout, že Ivan svoji chybu odčinil zákroky ve druhém poločase, zejména zákrokem kdy vytěsnil tečovanou střelu směřující do šibenice na rohový kop. Přestože jsme byli v prvním poločase horším mužstvem, dokázali jsme si vytvořit dvě gólové šance, které jsme však nedokázali proměnit. 

O poločase nevládla v kabině poraženecká  nálada, mužstvo se burcovalo k lepšímu výkonu a druhý poločas již byl z naší strany lepší. S podivem však Chotěšov udržel standard svého výkonu, stále mu nedocházely síly, ale postupem času začal více bránit výsledek a domácí přebírali inivciativu na své kopačky. Když se již zdálo, že je o výsledku rozhodnuto a mnoho zklamaných fanoušku již opustilo fotbalový areál, začaly se dít věci!!  Lukáš Černohorský zahrával rohový kop a Honza Šebek přímo z centru nekompromisně propnul síť v šibenici  hostující branky. Žádné objmání, pouze úprk našich borců na polovinu hřiště i s míčem a vírou, že je bodový zisk ještě možný. Tlak na soupeřovu branku, zmatkující soupeř, v 89 minutě se na levé straně zmocnil míče Lešek Ziolek a poslal míč do pokutového území soupeře, kde se nejlépe zorientoval Honza Šebek a z otočky v pádu vyrovnal. Stejný scénář, jako u první branky, rychle na půlku a dokonat zázračný obrat, chybí už jen minuta do konce. Soupeř na svoji polovině fauloval, Lukáš Černohorský poslal centr z přímého kopu  do pokutového území soupeře, kde míč trefil David Pavlovský a ten se velmi pomalým tempem došoural do branky hostů a stvrdil tak výhru domácích. Fotbal jako sport ukázal, jak dokáže být z jedné strany zábavný a napínavý, na druhé straně však neúprostně krutý. Neuvěřitelná eufórie u domácího mužstva a fanoušků, obrovská porce  zklamání celého týmu Chotěšova, které si za svůj výkon nezasloužilo prohrát. Musím zde tedy vyseknout Chotěšovu velikou poklonu, hráli jsme s mužstvem, které by mělo bojovat o přední příčky naší soutěže. Tento tým se u nás prezentoval nejenom výbornou hrou, ale i příkladným vystupováním. Proto jim přeji, aby také jednou  zažili to, co zažili hráči domácího celku. Doufám však, že to nebude v zápase s našim mužstvem.